KinderOppasDienst (KOD)

https://www.facebook.com/gezinsbondternat/

Hallo,
Het heeft even geduurd eer we alles rond kregen, want we wouden vooral de juiste info tot bij jullie krijgen.
Eerst en vooral de mail die wij ontvingen van Gezinsbond:
Wat met de KOD (KinderOppasDienst)?:
Dit is een zeer gezinsvriendelijke dienst die, in deze fase van de corona maatregelen, zeker niet ontraden wordt door de federale overheid.
We brengen jongeren in contact met kinderen. Er is geen risicogroep bij betrokken. Uiteraard rekenen we hierbij op het gezond verstand van de gezinnen en oppassers om zelf te annuleren bij symptomen of ziekte.
Wij zouden dus graag hebben dat, wanneer jullie dit zien zitten, zoveel mogelijk met onze kinderoppassers ten dienste te staan van de gezinnen die dit nu, meer dan ooit, nodig hebben.
We kregen ook vragen om onze kinderoppas open te stellen naar niet-leden: dit kan technisch niet, en ook dekt onze verzekering dit niet. Deze uitbreiding kunnen we dus niet doen.
concreet voor Ternat:
Wie kan er beroep doen op ons?
Zoals je hierboven leest kunnen wij enkel leden een oppasser aanbieden. Wens je lid te worden, kan dit hier: https://www.gezinsbond.be/Paginas/Lid-worden.aspx
Vermits het enkele dagen duurt eer dit zichtbaar is voor ons, is een bewijsje van betaling voldoende om een oppasser te 'reserveren'.
Hier zijn alvast drie goede redenen om voor onze babysitters te kiezen.

-We kennen de oppassers. Elk van hen heeft een gesprek gehad met onze plaatselijke kinderoppascoördinator. Het zijn dus mensen uit jouw buurt
-Via het vaste tarief van 5 euro per uur zijn zowel de babysitter als je kind(eren) uitstekend verzekerd - de oppas trouwens ook voor de verplaatsing. Dàt is pas zonder zorgen de deur uitgaan!
-Met je lokale kinderoppascoördinator heb je altijd een aanspreekpunt en klankbord dichtbij.

We hebben al enkele babysitters in onze database zitten. Ben je komende weken wel even vrij? Wil je hier graag bij aansluiten? VAN HARTE WELKOM!
1 vereiste: een gezonde 15+ zijn! (je hoeft geen student te zijn, alle vrijwilligers kunnen aansluiten)
lees hier meer:
https://www.gezinsbond.be/…/kinderoppasdienst/Paginas/Kinde…

Wij zijn nog in een manuele fase en zouden pas later digitaal gaan. Voorlopig dus nog best contact opnemen met onze verantwoordelijke Nike Bijloos. Zowel als oppasser als aanvrager.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.